Jeugd DLTC Gerner behaald topposities in Najaarscompetitie

28 oktober 2018


Zondag werd de laatste ronde gespeeld in de KNLTB Najaarscompetitie voor de jeugd. Voor meerdere jeugdteams van DLTC Gerner stond er nog wat op het spel, zij streden in hun laatste wedstrijden nog vol voor het kampioenschap. Aan het begin van de middag waren alle wedstijden gespeeld en was duidelijk dat 2 teams erin geslaagd waren om als eerste te eindigen.

Het meisjesteam 10 tot 14 jaar zette een unieke prestatie neer door voor de vijfde opeenvolgende keer kampioen te worden in hun klasse. Een fantastische prestatie van een speciale groep meiden die, in vrijwel dezelfde samenstelling, laat zien dat de trainingen en hun inzet leidt tot een mooi tennisniveau. Iets waar de dames senioren van de vereniging binnen nu en een paar jaar voor uit mag gaan kijken, want deze meiden stomen door! Van de 42 wedstijden in deze najaarscompetitie hoefden Annemijn van Leussen, Barbera van Nee, Evi Rienstra, Isabel Berg en Isabel Rhee slechts 2 maal de tegenstander te feliciteren met de overwinning, Maar liefst 40 wedstrijden werden door hen gewonnen! Een fantastische prestatie.

Het gemengde team Gerner 3, bestaande uit Tobias Berghout, Niels de Rooij, Lien Ottens en Pieter Scheeuwe (die de vrijwel de gehele competitie geblesseerde Josca Rienstra met verve verving), behaalde als tweede team van DLTC Gerner het kampioenschap. Zij speelden dit jaar voor het eerst in de KNLTB Groen competitie, waar zij met regelmaat tegenover tegenstanders kwamen te staan die 2 jaar ouder waren. Ondanks deze zware opgave presteerde het team zo goed dat zij zondag na 4 gewonnen wedstrijden de kampioenstaart aan konden snijden. Gefeliciteerd!

Een eervolle vermelding ook voor het jongensteam 10 tot 14 jaar. Nadat zij vrij vroeg in de competitie verloren van Ittersum, liepen zij week in week uit in op deze koploper. Helaas konden Ian de Jong, Jack Westendorp, Storm van Hessem en Taco Rienstra, het gat net niet meer dichten en werden zij op slechts 1 puntje knap tweede in hun klasse.

Naast deze 3 teams rondden ook de overige 5 teams van DLTC Gerner hun competitie af. De komende maanden zal er weer flink getraind gaan worden om in maart weer deel te gaan nemen aan de KNLTB Voorjaarscompetitie 2019.

Namens ons allemaal gefeliciteerd met de geleverde prestaties,
De Jeugdcommissie

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 529 432 615

DLTC Gerner

Haersolteweg 16
7722 SE Dalfsen