Vechtdalcup 2018 - een geslaagd toernooi

12 november 2018


Na weken van voorbereiding vond in de eerste twee weekenden van november voor de 18e keer de Vechtdalcup plaats in tennishal De Boshoek te Hardenberg. TC Hardenberg, TV Kloosterhaar, TV Slagharen, TV Gramsbergen, TC Ommen, DTC Dedemsvaart en DLTC Gerner namen allen weer met vele teams deel. Maar liefst 31 wedstrijden stonden er op de planning voor spelers en speelsters van onze vereniging. Waar het enthousiasme van velen na de opening van de inschrijving begin oktober al snel leidde tot een goed gevuld speelschema, bleef het toch noodzakelijk om tot en met de laatste dag nog mensen te regelen om ook de laatste wedstrijden door te kunnen laten gaan.
 
Op de niveaus 5/6 en 7/8 is er fel gestreden door maar liefst 28 leden van onze vereniging. Alle wedstrijden bestonden uit 10 minuten inspelen en daarna 2 sets van 25 minuten. Per set stonden er 2 wedstrijdpunten op het spel, waarbij deze bij een gelijke stand in games na 25 minuten eerlijk tussen de teams verdeeld werden. De ene keer met een bekende partner aan de zijde, de andere keer met iemand waarmee nog nooit gedubbeld was, ging een ieder voor de volle 4 punten per wedstrijd. Dit leidde tot een 3e plaats in de tussenstand na 1 weekend met een gemiddelde van precies 2 punten per wedstrijd. Dit gaf zowel de mogelijkheid om de Vechtdalcup uiteindelijk mee naar huis te kunnen nemen, maar ook het risico om nog 6e te worden. Zo dicht stonden 6 van de 7 deelnemende verenigingen nog bij elkaar na iets meer dan de helft van alle wedstrijden.
 
In de loop van het 2e weekend kwam er iets meer tekening in de stand, maar de spanning om de titel bleef tot de laatste wedstrijdronden aanwezig. Of dit ook de reden was voor een grote stroomstoring in een deel van Hardenberg op zaterdagavond 10 november zullen we waarschijnlijk nooit te weten komen, maar helaas moest daardoor de laatste speelronde van die zaterdagavond afgebroken worden. En dat terwijl Marcel en Leandra Liezen hier voor het eerst in ruim 15 jaar weer eens als dubbel op de baan stonden….volgend jaar een herkansing!
 
Nadat zondag om 16:00 uur de laatste bal geslagen was mocht Joyce Vieth van hoofdsponsor Auto Combi de Vechtdalcup 2018 overhandigen aan TV Slagharen, dat in de laatste rondes nog verrassend TC Hardenberg voorbij gestoken was. Voor Gerner restte een eervolle 4e plaats met een gemiddelde van 2,033 punten. Slechts 5 wedstrijdpunten verwijderd van een gedeelde 2e plaats. Dat kan volgend jaar dus zeker nog een stap vooruit!
 
Gezien de vele positieve opmerkingen van deelnemers en publiek en de vele teleurgestelde reacties van leden die niet meer konden deelnemen omdat in hun klassen de wedstrijden al volgeboekt waren, zal er volgend jaar meer dan voldoende animo moeten zijn om alle wedstrijden weer te kunnen vullen. En dat is voor de geblesseerden van nu natuurlijk weer een nieuwe kans om met dit geslaagde toernooi mee te kunnen doen. Zet de volgende data voor volgend jaar dus maar alvast in de agenda:

2/3 en 9/10 november 2019
 
Voor dit jaar alle deelnemers bedankt voor jullie enthousiasme. En natuurlijk ook dank aan onze sponsoren die weer leuke prijzen voor de verloting beschikbaar hebben gesteld:
- Brasserie De Zeven Deugden - Dalfsen
- Douglas Parfumerie - Zwolle
- Roze Dames Lingerie - Dalfsen
- Wijnkoperij Linders - Dalfsen
- The Read Shop - Heino
- Theater De Stoomfabriek - Dalfsen


Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 529 432 615

DLTC Gerner

Haersolteweg 16
7722 SE Dalfsen